L’arribada d’un cadell a casa és un moment emocionant, ja que passarà a ser un més de la família. És per aquest motiu que abans ens haurem de preparar.
Per al cadell serem el seu únic punt de referència i per tant, tenir una bona estratègia ens facilitarà que, tant ell com nosaltres, assolim l’equilibri necessari per gaudir d’una bona convivència. Per exemple, establir rols i normes abans de la seva arribada ens ajudarà a que tot flueixi millor. Qui el traurà a passejar? Quants cops al dia? On dormirà? Voldrem que pugi al sofà o al llit?
Què hem de preveure?
- Entorn: Haurà de ser segur i ens haurem d’assegurar que no trobarà res que pugui ser un risc per a la seva integritat com per exemple,objectes molt petits, cordes o cordills, productes de neteja, accessos no controlats a l’exterior (balcons, terrasses), etc.
- Accessoris: Necessitarem joguines, un dels accessoris de més rellevància, ja que mitjançant el joc aconseguirem implantar unes regles que ens serviran per iniciar l’aprenentatge del cadell, amb ordres simples i estimulant els seus instints de manera productiva per als dos. A més, també necessitarem un llit, els bols per l’aigua i el pinso, la corretja, el collar, etc.
- Ubicació: Triarem la ubicació per cadascuna de les seves necessitats: dormir, menjar, fer les seves deposicions (en cas que no se’ls hagi fet lapauta vacunal completa).
- Aliment: Què menjava abans de la seva arribada? És molt important tenir aquesta informació.Si canviéssim de marca, hauríem de fer-ho progressivament per no provocar alteracions intestinals. Generalment l’aliment més complet és el pinso, ja que reuneix tots els nutrients necessaris per el seu creixement.
- Adaptació: Necessitarà un temps per adaptar-se a la nova llar i serà recomanable deixar que sigui ell qui marqui els tempos, d’aquesta manera li evitarem una situació d’estrès. Evitarem els sorolls estridents o parlar massa fort, això els espanta. En cas que hi hagi nens, controlarem l’eufòria desmesurada d’aquests. Si tenim altres mascotes, farem les presentacions el més aviat possible de manera controlada.
- Primera visita al veterinari: És recomanable fer una primera visita al veterinari elmés aviat possible per valorar el seu estat de salut general iprogramar una bona pauta vacunal idesparasitació interna i externa.
- Sortir al carrer: Per evitar riscos, és preferible haver acabat el cicle vacunal de cadell i evitar el contacte amb d’altres animals no controlats.
Autora del post: Llum Martínez, auxiliar veterinària