skip to Main Content
Boca Sana, Mascota I Propietari Sense Risc

La boca és una de les parts de les nostres mascotes més importants i que menys cas se li fa. No és tan visible com ho és el pèl o els ulls i sovint no hi posem l’atenció fins que es noten els signes de mal alè, dificultat en mastegar o pèrdua de peces dentals…Per no arribar a tal extrem podem utilitzar tècniques preventives.

Per què li fa pudor la boca?

És un dels problemes més freqüents de les nostres mascotes i sobretot en races petites, que són les més predisposades al mal alè. Pot aparèixer en animals joves però és més freqüent en edats més avançades, a partir dels 2 anys.

Hi ha diversos problemes que poden donar halitosi (mal alè) però el més freqüent de és la formació de tosca sobre les dents (dents groguenques o d’un color marró) que acaba erosionant les genives (envermellides) i danyen les arrels.

Què podem fer?

Encara que intentem netejar-les amb un raspall un cop ja s’ha format la tosca, aquesta no desapareix. Només la podrem eliminar mitjançant una neteja de boca amb ultrasons i finalitzat amb el polit.

Per què fer-ho?

Perquè es tracta d’una infecció que pot desplaçar-se a altres òrgans vitals com el cor, ronyons, pulmons, fetge i acabar donant greus problemes. A més, és un focus d’infecció per a l’animal i per a tota la família.

Quins beneficis obtindrem?

Tindrà una boca sana i bonica, deixarà de fer mal alè, evitarem la pèrdua de peces dentals, evitarem que la nostra mascota tingui dolor, podrà menjar bé i tindrà més qualitat de vida,… tot són beneficis per a ell i per a nosaltres.

boca-antes-limpieza
Boca abans de la neteja
boca-despues-limpieza
Boca després de la neteja

Li cauran les dents amb la neteja?

NO. Si es fa la neteja a temps, podem evitar la pèrdua de dents, perquè tindrem una boca sana. També és cert que quan es fa una neteja de boca amb problemes periodontals en estat avançat, si la dent es mou s’haurà de procedir a l’extracció. Deixar-la no té cap sentit ja que l’únic que podem aconseguir a curt o llarg termini és malestar i dolor per a la nostra mascota.

Com es fa?

La neteja de boca es realitza sota anestèsia general i amb monitorització amb la supervisió d’una auxiliar i un veterinari. Un cop eliminada la tosca i la placa bacteriana amb un netejador d’ultrasons, s’aplica una pasta dental específica amb el polidor per allisar la dent i així deixar finalitzat.

Es pot prevenir?

Hi ha molts productes per a la prevenció de la malaltia periodontal com ara líquids per barrejar amb l’aigua de beguda, dietes específiques, mossegadors tipus ‘snacks’, raspalls i pasta de dents… encara que la millor opció és el raspallat diari de les dents.

Per a qualsevol tipus d’informació el nostre equip de veterinaris i auxiliars estarem encantats de solucionar qualsevol dubte i administrar pautes per al control d’aquesta malaltia.

Autora del post: Judit Viudez. Auxiliar veterinària

Royal Canin

Col·laborem amb DADA
(Defensa dels Animals d'Arenys de Mar)

logo-defensa-dels-animals-arenys-de-mar
Back To Top