skip to Main Content
Saps Quants Animals Es Diuen Covid A Catalunya?

Campanya d’identificació i incripció dels gats

Blau Veterinaris es suma a la campanya del consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC)  #Coses Molt de Gats, que té com a finalitat promoure la identificació i inscripció dels gats a l’AIAC (Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia).

La identificació dels animals de companyia és obligatòria a Catalunya i es realitza mitjançant la implantació d’un microxip. Es tracta d’un acte clínic que només pot efectuar un veterinari col·legiat.

El microxip és un codi d’identificació que s’inscriu a l’AIAC juntament amb les dades del propietari i de l’animal. El treball constant i l’atenció continuada a l’AIAC facilita la localització i recuperació de les mascotes identificades amb microxip (3500 animals a l’any).

El 86% dels animals que es localitzen perduts i identificats amb microxip són retornats al seu propietari amb un terme mig de 24 hores.

La tinença de gats és la que més ha crescut en els darrers anys a Catalunya i, tot i així, del total d’animals inscrits tan sols un 13,8% són gats: una xifra que no es correspon amb la realitat. “La nostra experiència ens diu que la majoria de propietaris identifiquen els gossos i, en canvi, els gats no”, comenta la presidenta del CCVC, Cori Escoda. I afegeix: “La campanya #Coses molt de gats vol conscienciar cap girar aquesta tendència”.

cartell-coses molt de gats-AIAC

Estar inscrit a l’AIAC és molt de gats,  com també ho és sortir a conèixer món, jugar a fet i amagar o reinterpretar la feina dels seus propietaris passejant-se  damunt dels seus teclats. Són #cosesmoltdegats.

 

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya el mes passat va presentar el Segon Estudi d’Animals de Companyia. Aquest estudi revela que de gener a setembre d’aquest any 2020, el 82% dels gats que s’han trobat perduts han estat recuperats pels seus propietaris.

Els tres noms més posats per a gossos a Catalunya és Lluna/Luna (32.558), seguit de Kira (20.962) i de Nina (12620). Per a gats, és Lluna/Luna (3224), després també Nina (2.619) i Lola (1695) al tercer lloc. La balança entre mascles i femelles està bastant equilibrada, per tant, s’entén que els noms que s’escullen no corresponen al gènere de l’animal.

Des d’aquest 2020 hi ha 36 animals que s’han batejat amb el nom de Covid a Catalunya. Del total, 27 són gossos i 9 són gats; 31 són mascles i 5 són femelles.

 

I tu, ja l’has inscrit?

Telèfon: 93 418 92 94
Fax: 93 254 74 83
consell@veterinaris.cat  /  aiac@veterinaris.cat
Servei 24h per animals perduts i trobats: 902 170 401
Ferran Puig, 15 – 08023 Barcelona.

Royal Canin

Col·laborem amb DADA
(Defensa dels Animals d'Arenys de Mar)

logo-defensa-dels-animals-arenys-de-mar
Back To Top